weckpot recepten

De weckpot ziet er niet alleen erg fashionable uit en geeft de meest leuke Instagram-kiekjes, maar is ook nog eens erg handig om eten in mee te nemen. Hij is stevig en hittebestendig en daarom handig voor van alles en nog wat. Moet je snel de deur uit en heb je geen tijd meer om te ontbijten? Maak dan deze receptjes in je weckpot en neem je ontbijt of lunch gewoon met je mee!

Vieze plastic Tupperware met een zompige salade is verleden tijd, want in de weckpot blijft je salade lekker knapperig omdat je de ingrediënten in laagjes opbouwt. Op de bodem verdeel je de dressing en vervolgens ga je verder met de zware onderdelen en ten slotte de lichtere ingrediënten. Zodra je wilt lunchen stort je de inhoud van de weckpot in een grote kom, of hussel je het met een vork voorzichtig door elkaar. Ideaal voor de meiden die veel onderweg zijn en in de trein even snel, maar gezond willen eten!

mason jar

Wij zetten een paar weckpot recepten voor je op een rij die zowel super gezond als erg makkelijk te maken zijn. Tip: je kunt de recepten natuurlijk ook in een mason jar stoppen!

#1 Griekse yoghurt en fruit

Benodigdheden:
– 250 ml Griekse yoghurt
– Vers fruit naar keuze
– Honing
– Nootjes naar keuze (tip: walnoten).

How to?
Eigenlijk is dit een heel simpel receptje, maar wel super gezond en lekker! Doe eerst wat Griekse yoghurt in een weckpot en vervolgens het verse fruit. Maak een derde laag met nootjes en honing en klaar is je heerlijke ontbijtje!

#2 Overnight oats

Benodigdheden:
– 100 gram havermout
– 400 gram yoghurt naar keuze
– ½ eetlepel kaneel
– 2 handjes noten naar keuze
– 1 banaan

How to?
Dit is een heerlijk ontbijtje dat je de avond van tevoren al kunt maken, omdat het eigenlijk een nachtje in de koelkast nodig heeft.
Meng de havermout, yoghurt en kaneel goed door elkaar in een schaal en snijd de banaan. Doe vervolgens het havermoutmengsel onderin de weckpot, gevolgd door de stukjes banaan en de noten. Herhaal dat voor een tweede laag. Laat de weckpot ten slotte een nacht in de koelkast staan.

#3 Pastasalade

Benodigdheden:
– 3 eetlepels groene pesto
– 8 cherrytomaten in stukken gesneden
– ½ bol mozzarella, in stukken gesneden
– 140 gram gekookte pasta
– 1 eetlepel pijnboompitten
– 7 blaadjes basilicum

How to?
Liever een lunch meenemen in je weckpot? Dan is dit recept een echte aanrader! Het voordeel van dit gerecht is dat het totaal niet duur is; zelfs de arme studenten onder ons kunnen het meenemen! Doe de ingrediënten laag voor laag in de pot, op de volgorde zoals hierboven beschreven.

Tags: , , , , , ,