city guide hotspots florence

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Omdat het zomervakantie is, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar het buitenland.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

Inmiddels zijn we al een stuk verder in onze buitenlandspecial. Je kunt de city guides van LondenValenciaPraagParijsMarrakechStockholm en Lissabon teruglezen op Mixitup.nl.

Zoals je misschien kunt zien, hebben we nog helemaal geen bezoekje gebracht aan het prachtige Italië! Daar moet natuurlijk hoognodig verandering in komen. We gaan dit keer niet voor Rome, maar kijken naar de hoofdstad van de regio Toscane: Florence. Een must-see voor iedereen die maar een beetje is geïnteresseerd in kunst en architectuur. Florence is namelijk de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Het was de geboorte- of verblijfplaats van bekende historische figuren zoals Leonardo Da Vinci, Michelangelo, Galileo Galilei en Dante Alighieri.

Om je een volledig beeld te geven van Florence, keken wij naar dé hotspots van de stad.

#1 Berberè
Adres: Piazza de’ Nerli 1 

hotspots florence 1

We hebben het hier over Italië. Zullen we maar beginnen met pizza dan? De lekkerste eet je waarschijnlijk in de wijk San Frediano, die alleen maar creativiteit uitstraalt. Overal zitten werkplaatsen waar mensen hun creativiteit uiten, maar ook in de keuken van Berberè wordt iets moois gemaakt. De combinatie van ingrediënten, de liefde waarmee hij wordt bereid en de tijd de daarvoor wordt genomen; hier eet je de perfecte pizza.

#2 Vivoli
Adres: Via dell’Isola delle Stinche, 7/r

florence hotspots 2

En aansluitend op de pizza’s, mag het Italiaanse ijs natuurlijk niet ontbreken. Als je zin in een ijsje hebt, is Vivoli de place to be (je vindt het dichtbij de  Santa Croce, een van de mooiste gotische basilieken van Florence). Je kunt hier – letterlijk – prijswinnend ijs eten in werkelijk alle soorten en maten. Niet alleen de standaards als chocolade, hazelnoot en stracciatella vind je hier (ook lekker), maar ook smaken van vers fruit , rijst (!) ijs en tiramisu. Alles is trouwens vers vers. Een bolletje pistache krijg je niet knalgroen, maar gewoon zoals het hoort, zonder chemische stoffen.

#3 Luisa Via Roma
Adres:  Via Roma, 19/21/r, 50123

florence hotspots 3

Oké, waarschijnlijk kun je het niet betalen, maar het is alsnog de moeite waard om even bij deze winkel binnen te stappen. Het is de droomwinkel voor iedere fashionlover: je vindt er de mooiste Louboutins, Lanvinjurken en Alexander Wang tassen. Je kunt er trouwens ook online bestellen, maar dat verandert niet zo veel aan de – extreem hoge – prijzen.

#4 Il Santo Bevitore
Adres: Via di Santo Spirito, 64/66

hotspots florence 3

Een bezoek aan Florence is niet compleet zonder dat je een wijntje hebt gedronken in één van de vele wijnbarretjes die de stad telt. Wanneer je voor het diner gaat, meld dan bij de ober dat je komt voor een l’aperitivo. En nee dat betekent niet enkel een glas wijn, maar het betekent een ervaring apart. Nadat je een glas wijn hebt besteld, krijg je namelijk allerlei heerlijk hapjes. Il Santo Bevitore is zo’n geweldig barretje waar je kunt wijnen.

Tags: , , , , , , ,