hotspots lissabon

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Foto’s: Pinterest.

Omdat we richting de zomervakantie gaan, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar het buitenland.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trapten de buitenlandspecial af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Na Londen schreven we over Valencia, het pareltje van Spanje met de allerbeste paella in Europa. En vorige weken trokken we naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag, de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, de sprookjesstad Marrakech en vorige week gingen we naar Stockholm.

De hoofdstad van Portugal heeft een mediterrane gezelligheid en super veel steegjes die geschikt zijn voor de ideale city trip-kiekjes. Je kunt werkelijk alles vinden in deze prachtige stad en zelfs bijkomen in de zon is mogelijk, want niet heel ver van de stad is ook het strand te vinden!

#1 Sintra
Adres: 30 km. van Lissabon

sintra lissabon hotspots

Sintra is een plaatsje en gemeente op zo’n dertig kilometer van Lissabon. Een echte must-see, want het hele plaatsje staat op de werelderfgoedlijst. Je kijkt echt je ogen uit, wanneer je middenin de natuur, ineens overal kastelen en paleizen tegenkomt. Het lijkt alsof je rechtstreeks de set van Game of Thrones oploopt.

#2 Park
Adres: Calçada do Combro 58, Bairro Alro

park hotspots lissabon

Deze hippe rooftop bar is één van de meest trendy terrassen van Lissabon. Je moet even goed zoeken, want het zit op de zevende verdieping van een parkeergarage. Het aantal toeristen dat er komt is daardoor een stuk minder, wat het een extra unieke plek maakt! Vooral de jonge locals zul je hier spotten. Het eten is niet super luxe, maar een goede cocktail kun je hier wel krijgen. Geniet van het fantastische uitzicht, drink een drankje en geniet.

 #3 LX Factory
Adres: R. Rodrigues de Faria 103, 1300

lx factory hotspots lissabon

De LX Factory in Lissabon doet je misschien een beetje denken aan ons Amsterdamse Westergasterrein. Het terrein is maar liefst 23000 vierkante meter groot en is volgebouwd met creatieve ondernemingen, hippe clubs, boetiekjes en restaurants. Een geweldig terrein om een dagje te shoppen dus, maar ook om bijvoorbeeld streetart te spotten.

Tags: , , , , , , ,