foodtruck trend

Yay! Een maandag vrij, heeeerlijk! Heb je al plannen voor vandaag? Hoewel vandaag een erg koude Tweede Pinksterdag wordt, zijn er genoeg leuk activiteiten om je warm te houden! Wij zetten de leukste voor je op een rij.

Je kunt natuurlijk een dagje op de bank Netflixen of naar een woonboulevard gaan, maar je kunt ook alles uit je vrije dag halen. Deze leuke evenementen kun je last minute nog naartoe. Van festivals tot aan pinkstermarkten: er is weer genoeg te doen.

#1 Rollende Keukens Amsterdam
Adres: Westergasterrein Amsterdam

Afgelopen donderdag startte het weekend van de rollende keukens in Amsterdam. Vandaag is de allerlaatste dag om dit gave evenement bij te wonen, komt dat even mooi uit op jouw vrije dag.

Rollende Keukens is het grootste openluchtfestival van Amsterdam. De hele dag kun je eten en drinken tot je erbij neer valt op het Westergasterrein. Er staan tientallen foodtrucks opgesteld met allerlei verschillende culinaire specialiteiten. “Van gastronomische vreetkar tot excentrieke pizzawagen en van curieuze BBQ-camper tot rollende keukenprinsessen”, aldus de website van Rollende Keukens.

 

Wat te eten? Uit filmpjes van 2015 leren wij dat je er onder andere Dutch Weed Burger, Indian BBQ Chicken en Biologische aardappeltwisters kunt eten. Delicious.

Voor degenen die tijdens het eten graag van live muziek genieten, goed nieuws: er staan op maar liefst 4 plekken de hele dag leuke bandjes.

Beeldentuin: Marusjka &WJ, Rock’n roll Nico, Eva sur Seine en Barnyard Tea.
Vlammenbar: Suzy V., Levertraan, Peer Pressure, Heights Meditation en The Busquitos.
Vlinderbar: Emmy Eve, Arthur Ebeling Trio, Suzy V. en The Carpet Pilots.
Club de Ville: The Mighty Typhoons en Maison du Malheur.

Handig om te weten: er kan niet gepind worden aan de karren. Het is dus slim om genoeg cash mee te nemen.

#2 Summerloverz Ede
Adres: Marktplein Ede Centrum 

Meer zin in een festival om je een beetje warm te dansen? Dan is Ede vandaag de place to be! Het Summerloverz festival is helemaal gratis en er komen een paar fantastische dj’s! Onder andere FloPhielix & Jeff Smink, Moksi, Kav Verhouzer, Mightyfools, Girls love DJs, Runny Rem ft Isaxbonvineas en Mr Belt & Wezol  komen hier een feestje bouwen op Tweede Pinksterdag.

De muziek? Een mix van deephouse en eclectic beats. Hóé nice is dat: helemaal los kunnen gaan op een maandag, in plaats van werken op kantoor.

#3 Nog meer foodfestivals

Foodtrucks zijn helemaal hip, dat hebben we wel gemerkt. Naast Amsterdam, kun je namelijk ook in Utrecht en Amersfoort (en waarschijnlijk in nog meer steden) naar een foodfestival.

Amersfoort: Lepeltje Lepeltje

In Amersfoort kun je nu al 4 dagen bourgondisch genieten van culinaire specialiteiten. Met meer dan 25 foodtrucks en een programma van allerlei live muziek (bands en dj’s), is dit evenement echt de moeite waard om te bezoeken. Het groene Burgemeester Brouwerplantsoen vormt het toneel voor de derde editie Lepeltje Lepeltje; een cultureel foodfestival voor jong en oud.

O.a. in Utrecht: Food Truck Festival Trek

In Utrecht wordt het Griftpark omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Tientallen mobiele keukens, live muziek, theater en kleinkunst worden gecombineerd. Van sushi tot kipsaté, van taartjes tot burgers: je kunt het hier allemaal vinden.

Tags: , , , , , , , ,