island guide rhodos

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de mooiste plekken van Europa. In voorgaande edities keken we naar de grote steden in Nederland en Europa, maar omdat het vakantie is, maken we de komende weken tripjes naar de zonnigste eilanden van Europa! Met deze Island Guide hoef jij nooit meer op zoek naar unieke boetiekjes en fijne restaurants die je vaak op het eerste oog voorbij loopt.

Omdat het zomervakantie is, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar de vakantie-eilanden die Europa rijk is.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje te boeken naar een zonnig eiland met je vriendin of je lover? Houd de komende weken dan vooral deze rubriek in de gaten!

Inmiddels zijn we al een stuk verder in onze buitenlandspecial. Je kunt de city guides van LondenValenciaPraagParijsMarrakechStockholmLissabon en Florence teruglezen op Mixitup.nl.

Wanneer je aan een zonvakantie op een eiland denkt, komt Griekenland natuurlijk snel in je op. Zon, zee, strand, natuur, bezienswaardigheden: de vele eilandjes die Griekenland telt, hebben het allemaal. Helemaal geschikt voor een chillvakantie die niet veel hoeft te kosten!

Wij kiezen deze week voor het eiland Rhodos, dan gelegen is aan de Egeische en de Middellandse zee. Voor veel feestgangers een erg geliefd eiland, maar als je op zoek bent naar rust kan je hier ook prima terecht. Je hebt er van alles; de welbekende Barstreet, een historisch oud centrum en een heel gezellig en druk nieuw centrum! Wij zochten de leukste hotspots op, verdeeld over het hele eiland.

#1 Akropolis van Lindos

rhodos hotspots 1

Lindos, ook wel ‘het witte stadje’ genaamd is gelegen op ongeveer 55 kilometer ten zuiden van de stad Rhodos. Het aangezicht van de witgekalkte muurtjes geeft je meteen een vakantiegevoel en wil je echt niet missen als je op dit eiland verblijft. De Akropolis van Lindos is de bovenstad van Lindos en is een prachtige bezienswaardigheid waarbij je uitzicht hebt over het schattige witte dorpje. Loop helemaal naar boven, geniet van het uitzicht, eet vervolgens wat in het dorpje en leg je handdoek neer in het naastgelegen St Paul’s Bay. Zie je het al voor je?

#2 De zeven bronnen (Epta Piges)
Gemeente Archangelos, aan de oostkant van Rhodos

rhodos hotspots 2

Waarschijnlijk de meest romantische hotspot van Rhodos, dus wanneer je met je lief op vakantie gaat mag je de zeven bronnen echt niet missen. In dit natuurgebied monden zeven bronnen uit in een klein meertje. Die kun je bereiken door een smalle tunnel van 800 meter onder de grond. Claustrofobie? Geen zorgen, je kunt ook heel romantische wandelen in dit gebied en de zeven bronnen op een andere manier bereiken.

#3 Taman
Adres: 1 Leodos Georgiou

hotspots rhodos

Als je op zoek bent naar lekker eten, hoef je op Rhodos niet ver te zoeken. Overal zul je de lekkerste eettentjes tegenkomen. Taman staat op nummer 1 op TripAdvisor, dus vonden wij het de moeite waard om deze bistro uit te lichten. Het restaurant heeft het allemaal: heerlijke nationale gerechten, Griekse gastvrijheid en een betaalbare prijs. Een echte must-see in Griekenland. Tip: wanneer je in het hoogseizoen gaat, is reserveren handig. Er zijn namelijk meer mensen met TripAdvisor. ;)

Tags: , , , , , , , ,