yoga

De voordelen van yoga

Van celebs als Madonna en Jennifer Aniston tot je collega en je buurvrouw, het lijkt erop dat iedereen tegenwoordig aan yoga doet. Waarom is yoga in de loop der jaren zo’n hype geworden? Dat komt omdat yoga echt talrijke voordelen biedt, voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Lichaam en geest… geen wonder dat miljoenen mensen over de hele wereld deze eeuwenoude bewegingsleer beoefenen! Nog niet overtuigd? Wij leggen je de voordelen uit!

1. Yoga verbetert flexibiliteit
Veel mensen denken dat je heel lenig moet zijn om yoga te beoefenen. Maar dat is helemaal niet waar. Yoga heeft eerder te maken met het ontdekken van je beperkingen en het vinden van verbeteringen. Hoe vaker je aan yoga doet, hoe flexibeler je vanzelf wordt.

2. Yoga verbetert kracht en spieren
Veel yogahoudingen werken op basis van je eigen gewicht, slechts ondersteund door één of bepaalde delen van je lichaam. En meestal moet je van de ene positie heel langzaam doorvloeien naar de andere, wat kracht vereist en daardoor je spieren versterkt.

3. Yoga verbetert je ademhaling
Ademhalen doe je zonder erbij na te denken, maar vaak adem je niet goed. Door yoga word je heel bewust van je ademhaling. Als je je focust op een goede en diepere ademhaling, helpt het je te ontspannen, kan het stress doen verminderen en zelfs je energie verhogen.

yoga

De voordelen van yoga

4. Yoga helpt tegen pijntjes
Yoga stimuleert de bloedsomloop, masseert je organen en verhoogt de zuurstoftoevoer naar het bloed, wat een positief effect heeft op je gezondheid. En omdat je aan kracht en flexibiliteit werkt, helpt yoga ook bij veel voorkomende klachten als rug- en nekpijn.

5. Yoga verbetert je houding
Elke positie die je moet uitvoeren bij yoga vereist een perfecte uitlijning van je lichaam. Hierdoor word je meer bewust van je lichaam en houding. Automatisch ga je die goede houding ook toepassen in je dagelijkse leven.

6. Yoga verlicht stress
Het is bewezen dat lichamelijke activiteiten en een juiste ademhaling helpen tegen spanningen. Yoga biedt beiden. Tijdens een yogasessie, doorgaans een uur, ben je zo geconcentreerd met je lichaam en je ademhaling bezig, dat je niet eens tijd hebt om over problemen na te denken. En omdat yoga ook invloed heeft op je geestelijke gesteldheid, ben je beter in staat je problemen te relativeren.

yoga

De voordelen van yoga

Zie ook:
DE GROTE VOORJAARSSCHOONMAAK: ZO WORDT HET LEUKER!
KOBO EREADER TOUCH: BOEKENKAST IN ZAKFORMAAT
SHOPPEN MET WEINIG BUDGET
Yvon Jaspers lanceert nieuwe productlijn
Gratis Fitness Apps voor je Smartphone

Tags: , , , , , , , , ,